GYŰRŰK URA - GYŰRŰ SZÖVETSÉGE (2001) (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)

GYŰRŰK URA - GYŰRŰ SZÖVETSÉGE (2001) (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)

1 499 Ft-tól 2 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége (2 DVD)

A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége (Blu-ray)

Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kõ,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelõ,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.

A Gyűrű szövetsége A GYŰRŰK URA trilógia elsõ része, amely arról szól, mint fedezte fel Szürke Gandalf (Ian McKellen), hogy a gyűrű, amely Frodó, a hobbit (Elijah Wood) birtokában van, nem más, mint az Egy Gyűrű, a Hatalom Gyűrűinek uralkodója. Fölidézi, mint menekült el Frodó a társaival otthonról, a csöndes megyébõl, nyomában Mordor iszonyú Fekete Lovasaival, míg végül az eriadori kósza, Aragorn (Viggo Mortensen) segítségével rettentõ vszedelmek közt el nem jutott a tünde Elrond (Hugo Weaving) völgyzugolyi házába.

Ott Elrond összehívta a Nagytanácsot, az úgy határozott, hogy a Gyűrűt meg kell semmisíteni, s Frodót jelölte ki Gyűrűhordozóul. Kijelölte a Gyűrű útitársait is, akiknek segiteniük kell Frodót a küldetésében: hogyha tud, jusson el Mordorba, a Tűz Hegyére, az Ellenség földjére, mert a Gyűrűt másutt nem lehet elpusztítani.

A Gyűrű Szövetségének tagjai: Aragorn és Gondor Urának fia, Boromir (Sean Bean), az emberek képviseletében; Bakacsinerdõ tünde-királyának fia, Legolas (Orlando Bloom), a tündék képviseletében; a Magányos Hegységbeli Glóin fia Gimli (John Rhys-Davies), a törpök képviseletében; Frodó és szolgája, Csavardi Samu (Sean Austin), meg két honfitársuk, Trufiádok (Dominic Monoghan) és Peregrin (Billy Boyd), a hobbitok képviseletében, valamint Gandalf, a Szürke (Ian McKellen).

A társaság titokban kelt útra az északi Völgyzugolyból; próbálkozásuk, hogy télvíz idején átkeljenek a Caradhras-hágón, kudarcot vallott; ezután Gandalf átvezette õket a rejtett kapun és behatoltak Mória roppant bányáiba, hogy a hegyek alatt keressék meg az átvezetõ utat. Itt Gandalf az alvilág egy félelmetes szellemével vívot csatában lebukott a feneketlen fekete szakadékba. Ezután Aragorn, aki fölfedte, hogy Nyugat õsi királyainak utódja, Mória keleti kapujától a tündék földjén, Lórienen át s le az Anduinon, a nagy folyón, egészen Rauros zuhatagáig vezette a társaságot. Addigra már kiderült, hogy útjukat kémek figyelik, s hogy Gollam, ez a különös teremtmény, aki egy ideig a Gyűrű birtokában volt, s még mindig sóvárgott utána, nyomon követi õket.

Itt kellett eldönteniük, hogy Mordor irányában folytatják-e az útjukat, Boromirral mennek-e tovább Minas Tirithbe, Gondor fõvárosába, a küszöbönálló háborúba, vagy elválnak egymástól. Mikor világossá lett, hogy a Gyrűhordozó mindenáron folytatni kívánja a reménytelen utazást az Ellenség földjére, Boromir megpróbálta erõszakkal elvenni tõle a Gyűrűt. Frodó és Csavardi Samu elmenekültek, a szövetség tagjait szétszórta az uruk-hai orkok támadása. Boromir megbánja tettét, és a harcban hõsi halált hal. A Gyűrű szövetsége ezzel felbomlik, Aragorn, Gimli és Legolas üldõzõbe veszi a Trufiádokot és Peregrint foglyul ejtõ orkokat.

A filmet 13 kategóriában jelölték Oscar-díjra!
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^